RYNKOR & FINA LINJER

Hudens åldrande
En ung hud har en god balans mellan fett och fukt och cellnybildningen är hög. Bindväven är rik på kollagen- och elastinfibrer vilket ger huden spänst och elasticitet. Redan efter 20 års ålder börjar fuktproduktionen och cellnybildningen att minska. En kombination av ärftliga faktorer, brist på fukt, osunda levnadsvanor som rökning, hög alkoholkonsumtion och överdrivet solande, bidrar på sikt till att linjer och rynkor bildas. De första tecknen på åldrad hud brukar visa sig genom små rynkor vid ögonen.

Det går att bromsa hudens åldrande, dels genom god hudvård, sunda levnadsvanor men också med icke kirurgiska behandlingar som IPL-, Radiofrekvens- och Dermapen behandling.

Rynkor och hudveck uppstår när fylligheten och elasticiteten i läderhuden och underhuden minskar, vilket i sin tur leder till att huden veckar sig.

Linjer och ansiktsrynkor bildas även när mimikmuskulaturen i ansiktet tvingar huden i veck. En kombination av kraftig ansiktsmimik och nedsatt elasticitet i huden, bidrar till att permanenta rynkor bildas och blir synliga även när ansiktsmuskulaturen är avslappnad.

Så behandlas rynkor
Som väl är finns det många olika effektiva behandlingar mot rynkor. Man kan dela upp dessa i olika behandlingsalternativ.

Stimulera huden till cellnybildning
Smårynkighet, allmän slapphet, kan behandlas genom att hudens djupare strukturer tillfogas en kontrollerad “skada”. Detta triggar igång kroppens läkeprocess vilken sätter igång tillverkning av kollagen och elastin som resulterar i en allmänt uppstramande effekt i huden. Den kontrollerade ”skadan” i underhuden skapas genom att underhuden bestrålas med hjälp av precisionsstyrda radiovågor.

Uppstramning av huden
Om Du har en allmän slapphet i ansiktet och vid halsen kan Radiofrekvensbehandling stimulera hudens egen kollagenbildning och ge Din hud en naturlig uppstramning.