HÅRBORTTAGNING

Om du är trött på ständig rakning och smärtsam vaxning kan permanent hårborttagning vara ett alternativ. Hos mig kan du ta bort din oönskade hårväxt på ett säkert och effektivt sätt. Jag använder både IPL- och Diode laser teknik och kan välja mellan flera olika våglängder. Detta ger mig möjlighet att anpassa behandlingen efter just din hud och hårtyp, för att ge dig det snabbaste och effektivaste resultatet. Alla hårfärger utom vitt och ljusblont kan behandlas då de saknar melanin och kan därför inte leda värmen från ljuset ner till hårsäcken.
Jag har utbildats i Paris, Dubai och Hongkong för bästa kunskap om hur man effektivast uppnår ett lyckat resultat på olika hudtyper.
Jag har över 15 års erfarenhet! Hos mig kan du känna dig trygg!

Hårets växtfaser
Håret utvecklas i en påsliknande struktur under huden som kallas hårsäck eller follikel. Man kan dela in hårsäckens liv i tre faser som tillsammans bildar ett cykliskt förlopp, som ständigt återupprepas under vår livstid. Varje hårstrå växer individuellt, oberoende om hårstrået bredvid är i vilofas eller tillväxtfas.


•    Anagen fas (tillväxtfas) är en period där håret växer aktivt. Denna fas varar upp till flera år och håret innehåller rikligt med pigmenterad melanin. I den anagena fasen är hårroten i kontakt med papillan som ger roten näring och det är denna vi vill förstöra.

•    Katagen fas är en övergång mellan den anagena och den telogena fasen. Celldelningen upphör och håret slutar att växa, men sitter ännu kvar.

•    Telogen fas är det vilande stadiet. Hårsäcken är helt inaktiv och så småningom kommer håret att falla av för att ett nytt hårstrå växer upp underifrån.

 

Hur går behandlingen till?
Du får bära skyddsglasögon under behandlingen. Vi lägger en kall gel på område  som skall behandlas för att kyla ner och skydda huden. Genom ett nerkylt glasprisma skickas ljuspulser  in i hårsäckarna som absorberas av hårets pigmentet, omvandlas till värmeenergi och   förstör proteinet i hårcellen och hårsäcken. Den aktiva hårsäcken dör vilket innebär att inget nytt hårstrå kan bildas.

Direkt efter behandlingen kan man få lätt rodnad men den lägger sig efter ett par timmar. Hårstråna lossnar 2-3 veckor efter behandlingen och Du är nu hårfri i 4-8  veckor tills nästa växtcykel påbörjas.

Att tänka på inför och efter behandlingen

Sola inte 4 veckor innan och 2 veckor efter behandlingen.  Det gäller såväl solarium som vanlig sol. Använd inte heller “brun utan sol” produkter minst 1 vecka innan behandling.
Du bör raka området som skall behandlas på behandlingsdagen eller kvällen innan. Orakade hår “skymmer” ljusets väg ner genom huden så att antalet träffade hårstrå blir färre och transporterad energimängd till hårrot och hårsäck minskas.
Man skall inte vaxa eller rycka bort hår minst fyra veckor innan behandling (det måste finnas ett hår i hårsäcken för att behandlingen skall vara verksam).
Efter behandlingen ska du använda solkräm med hög solskyddsfaktor, minst 30, om du vistas i solen.

Hur många behandlingar behövs?

Generellt behövs 3 till 6 behandlingar med en intervall på 2 – 3 månader, eftersom behandlingen endast kan förstöra de hår som är i den anagena fasen, d v s tillväxtfasen.
Mängden hår minskar med cirka 30 % efter varje behandling och denna minskning är bestående. Hårstrån från vilande hårsäckar påverkas inte utan växer upp efter en till två månader då det är dags för nästa behandling.

 

Alltid kostnadsfri konsultation  

I samband med konsultationen får du en check-lista med råd gällande vad du ska tänka på både innan och efter behandlingen. Vi utför oftast en testbehandling på det område som du önskar behandla för att du ska veta hur det känns och hur det går det till och att du som kund ska känna dig trygg.

 

 

 

Vad kostar det?

Priserna i vår prislista avser ett besök/behandlingstillfälle. Vid behandling av mer en ett område erbjuder vi förmånliga paketpriser. Det slutgiltiga priset för just din behandling sätts i samband med den personliga konsultation.

Ring och boka tid för en konsultation!
040 – 611 55 40

Så tycker behandlad kund

“Har länge funderat på att boka en tid för hårborttagning och när jag väl tog tag i saken och började undersöka alternativen i Malmö fastnade jag för Lasersmedical. Jag tyckte att det kändes väldigt seriöst och professionellt. Vid mitt första besök fick jag ett trevligt bemötande och kände mig ompysslad under hela vistelsen på Lasersmedical. Tror att det är viktigt att känna sig trygg när man gör så pass personliga behandlingar och det är precis vad Anna fick mig att känna. Jag börjar närma mig slutet på mina behandlingar och känner mig väldigt nöjd med resultatet. Med mitt aktiva liv som innebär många resor inom jobbet, träning och mycket segling under sommaren är det rätt skönt att slippa tänka på att ha med sig en rakhyvel och istället tänka på annat. Tack Lasersmedical att ni har förenklat min vardag!”
Agnes

 

PRISLISTA