HUDUPPSTRAMNING

Huduppstramning ( Tissue tightening) med Monopolar RF

RF står för Radio Frekvensteknologi och är en icke kirurgisk behandlingen som har  klinisk dokumenterad effekt för uppstramning och lyft av huden, reducering av rynkor samt förnyelse av ansiktets konturer.

RF har använts inom kirurgin i över 70 år och har sedan flera år tillbaka vidareutvecklats och designats speciellt för skönhetsbehandlingar.

Behandlingen skapar fantastiska förbättringar utan att Du behöver  ta till kirurgiska ingrepp och utan någon läkningstid. Denna behandling är väldigt säker och utförs utan bedövning, inga sår, inga ärr och ingen konvalecens.

Tekniken rekommenderas på alla hudtyper, alla hudfärger och utförs under alla årstider. Den är perfekt till Dig som vill förbättra Ditt utseende utan att använda Dig av plastikkirurgi.

Radiofrekvensbehandlingen är ideal för:
– Förbättring av ansikts- och halskontur
– Uppstramning av slapp hy
– Reduktion av rynkor
– Ökad lyster i hud

Hur går behandlingen till?
Systemet använder en sofistikerad behandlingselektrod som levererar en kontrollerad mängd RF energi som hettar till den djupa delen av huden (bindväven och underliggande fettvävnad samt bindvävssepta.) Den stigande temperaturen medför omedelbar uppstramning av hudens kollagen.

Är behandlingen smärtsam?
Behandlingen är inte smärtsam, det behövs ingen bedövning eller smärtstillande innan behandlingen. Det är vanligt att man känner att huden blir varm allteftersom värmen ökar men denna avtar omedelbart efter behandlingen.

Vad händer efter behandlingen?

Under de påföljande 2-6 månaderna bildas det nya och remodulerade kollagen fibrer vilket medför ytterligare uppstramning och lyftning av huden, reducering av rynkor, förnyelse av ansiktskonturer, bättre lyster, utstrålning och yngre utseende.

När ser man resultatet?
Uppstramningen syns under loppet av 2-6 månader. Bäst resultat ser man på personer med lätt förslappad hud som är mellan 35-65 år.

Hur lång tid håller effekten i sig?
Effekten håller sig minst flera år beroende på ålder och hudens struktur. Kollagen uppstramning som man får av en RF behandling är permanent men tiden och åldrandets processer fortskrider i kroppen. Man kan få vrida klockan tillbaka men inte få den att sluta ticka. Individuella faktorer (solning, rökning och diabetes) bidrar till att huden åldras fortare och kan försämra resultatet.

Hur många behandlingar behövs?
Det behövs 2-4 behandlingar med en intervall om 2-4 veckor.

Finns det några biverkningar?
De biverkningar som upptäckts har varit måttligt obehag och rodnad som har försvunnit på några timmar. Efter behandlingen skall man undvika direkt solljus och solarium de första 24-48 timmarna. Du bör därför använda en solskyddskräm med hög solskyddsfaktor efteråt.

När ska man inte genomgå en RF behandling?
– Då man har någon metall i området som ska behandlas.
– Om man har pacemaker, vid allvarliga hjärtfel.
– Vid muskelsjukdom eller skada.

Före huduppstramning runt ögon                                    Efter 4 behandlingar