PIGMENTFLÄCKAR OCH SOLSKADOR

SOLSKADOR 
Solexponering påskyndar hudens åldringsprocess och ligger bakom mer än 90% av hudens ålderstecken. Solens strålar ger en skada i huden som resulterar i pigmentfläckar.

ÅLDERSFLÄCKAR 
Med ökad ålder uppstår ofta ojämnheter i hudens pigmentering. Dessa fläckar kallar vi för åldersfläckar och de orsakas av den UV-strålning som huden utsatts för.

IPL är en välbeprövad behandling som tar bort pigmentfläckar och läker skadorna. Vissa pigmentförändringar går bra att ta bort med en behandling medan andra kräver flera behandlingar för att successivt försvinna.

OM IPL
IPL står för Intensivt Pulsat Ljus och är en väletablerad teknik som har vidareutvecklats från medicinsk laser. Till skillnad från laser använder IPL flera olika våglängder och kan på så sätt behandla många olika hudproblem samtidigt. Metoden är säker och effektiv, kräver ingen bedövning och kan utföras under Din lunchrast. Den datorstyrda IPL-tekniken ger maximal precision och ljusstyrkan kan anpassas till just Din hudtyp.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
Snabbt och enkelt. En kontaktlotion appliceras på huden varefter en kyld glaskristall läggs på huden. Ljuspulserna sänds ut med några sekunders mellanrum och detta förorsakar en stickande känsla. Ljuset absorberas av pigmentet melanin och omvandlas till värme vilket sönderdelar pigmentet. De flesta uppfattar ljuspulserna som ett milt ”stick” i huden. Behandlingen går snabbt och hela ansiktet tar ca 30 minuter och Du kan återvända till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.