YTLIGA KÄRL OCH ROSACEA

Kärlförändringar som ytliga blå/röda eller lila blodkärl uppstår oftast i ansiktet eller på benen. Det är mer ett estetiskt än ett medicinskt problem och kan drabba vem som helst, oavsett ålder och kön. Tekniken för behandling av vaskulära förändringar som använder laser och pulsat ljus har gjort enorma framsteg och har nu kulminerat i IPL behandlingen.

OM IPL

IPL står för Intensivt Pulsat ljus och är en ny generation av högintensivt ljus med extremt snabb exponering. Tekniken är ett genombrott inom modern medicinsk hudvård och är den absolut bästa för behandling av pigmenterade och vaskulära förändringar.

Med IPL tekniken behandlar vi olika typer av vaskulära förändringar:
  •  TELANGIEKTASIER – ytliga blå, röda eller lila blodkärl, synliga under hudens yta
  •  SPINDELKÄRL – små, synliga blodkärl som uppträder precis under huden
  •  YTLIGA BLODKÄRL i ansiktet eller på benen
  •  ROSACEA är en kronisk hudsjukdom som drabbar centrala delar av ansiktet och orsakar rodnader så som röda kinder, röd näsa, inflammerade knottror och finnar vilket gör att många förväxlar      sjukdomen med akne. Med IPL kan du uppnå snabb förbättring utan att behöva använda antibiotika.
  •  POIKILODERMA  kännetecknas av ytliga blodkärl blandat med pigmenterad hud och syns ofta på halsen och övre dekolletaget. Tillståndet orsakas av långvarigt solande genom åren. Symtomen  uppträder som starkast när man utsätter sig för solens strålar. IPL-behandlingen minskar både pigmenteringarna och de ytliga blodkärlen.

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Snabbt och enkelt. En kontaktlotion appliceras på huden varefter en kyld glaskristall läggs på huden. Ljuspulserna sänds ut med några sekunders mellanrum och detta förorsakar en stickande känsla. Ljuset absorberas av hemoglobinet i blodet och när temperaturen når 60-65 grader koagulerar blodet och blodkärlen kollapsar.Behandlingen tar 10-45 minuter beroende på hur stor yta som skall behandlas och Du kan återvända till normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.


VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN? 

Direkt efter behandlingen uppstår en temporär rodnad, liknande en solbränna, och i enstaka fall svullnad. Detta brukar försvinna under samma dag eller inom 2 dagar. Mindre kärl försvinner omedelbart och för de lite större kan de behövas 10-14 dagar innan hudens immunsystem tagit hand om det.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS?
Beroende på kärlens utbredning och svårighetsgrad rekommenderas en serie på 2-5 behandlingar  med 3 veckors mellanrum. Förbättring syns efter varje behandling och du väljer själv hur många gånger du vill fortsätta behandlas.

Före behandling av ytliga kärl                                                Efter 1 behandling